Ondanks dat er velen zijn met verstand van zaken met tuinieren, is kiezen voor een professional een slim idee. Ten eerste bij tuinaanleg, dan zijn de voordelen van een professioneel hovenier enorm want dan verkrijg je een tuin die er jarenlang tegenaan kan. Ten tweede bij onderhoud, een vakbekwaam hovenier in Eindhoven kan ziektes herkennen en weet wat daaraan te doen.

 

Maak de tuin klaar voor de toekomst

Het ontgaat niemand meer, het klimaat is aan het veranderen. Tot 2018 natte zomers met een mooi najaar, in 2018 een droge zomer, 2019 een hete zomer, en in 2020 een lange hittegolf. In 2021 bleef het lang koud, en werden we geconfronteerd dat water afvoeren en bergen belangrijk is. Delen van Belgiƫ. Duitsland en de provincie Limburg was compleet rampgebied. Als je een tuin moet aanleggen, kies dan gelijk voor de voordelen van een professioneel hovenier. Een hovenier weet hoe het zit met het grondwerk om water te bergen en af te voeren, maar ook waar en hoe je regenwater kan opvangen voor droge periodes. Tevens weet een professioneel hovenier hoe je een tuin moet laten afkoelen, en hierin eerst een voorbeeld.

 

Minder bestrating meer gazon en een boom

Een moderne tuin heeft minder bestrating dan voorheen. De hoofdreden is dat de bodem regenwater moet kunnen absorberen, maar daar is een reden bijgekomen. Een tuin met weinig bestrating en veel gras is koeler in de zomer. Wat terug is, is de boom in de tuin. Meer bomen in de stad maakt de stad tijdens een hittegolf koeler. Maar nu eerst de voordelen van een professioneel hovenier; een boom in de tuin kan niet zomaar, de wortels kunnen een fundering lelijk beschadigen. Je moet dus weten wat voor boom je in de tuin kunt planten, en een hovenier kan zo een lijst maken van bomen die heel goed kunnen.

 

Laat de tuin aanleggen door een professional

Het is logisch, als je met een professioneel hovenier aan het overleggen bent wat voor boom, dat je dan beter die boom door die hovenier kan laten leveren. Ongetwijfeld weet de hovenier een kweker met gezonde bomen. Omdat een boom planten zwaar werk is, en omdat de hovenier al betrokken was bij het grondwerk, kun je beter die boom laten plaatsen. Er zijn zoveel voordelen van een professioneel hovenier dat je bij tuinaanleg beter maar net dat stukje hobby kan overhouden. Dus zelf bloemen en planten in een border planten, en de rest overlaten aan een professional.

 

Bron: Tuinenmagazine.nl