Hecht je veel waarde aan je tuin? Dan kun je een professional inschakelen, maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Als je zelf je tuin gaat onderhouden, is het vooral van belang om in de juiste middelen en gereedschappen te investeren.

 

De beste middelen en gereedschappen vind je onder meer bij Tuinshop. Deze aanbieder biedt veel middelen en gereedschappen aan voor een fraai onderhouden tuin. Maar, met welke kosten moet je verder nog rekening houden? Je leest het allemaal in dit artikel.

 

Kosten voor het gereedschap

Als je een tuin wilt onderhouden, heb je hier sowieso goed gereedschap voor nodig. Je hebt bijvoorbeeld een goede grasmaaier nodig, maar ook voor een goede takkenschaar, verticuteermachine en andere soorten gereedschappen.

 

Het beste gereedschap is echter wel vrij prijzig. Zeker als je voor het beste gereedschap van A-merken gaat, moet je vrij diep in de buidel tasten. Het is echter wel de moeite waard om dit te doen. Door net iets meer geld uit te geven, geniet je van een beter resultaat. En van een langere levensduur.

 

Kosten voor materiaal

In een tuin heb je uiteraard ook materiaal nodig. Je kunt hierbij denken aan bemestingsmateriaal, aan tuinaarde en eventueel aan andere bodembedekkers. Ongeacht welk materiaal je nodig hebt, is het ook hiervoor zaak om te investeren.

 

Wat je precies voor dit materiaal moet betalen, is van meerdere factoren afhankelijk. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit meerdere soorten tuinaarde van meerdere merken. Maak op dit gebied een goede vergelijking, zodat je voor jezelf de juiste keuze kunt maken.

 

Tuin laten onderhouden

Zie je het toch niet zitten om zelf je tuin te onderhouden? Met name als je een grotere tuin hebt, is het interessant om een specialist in te schakelen. Dit is ook het geval als je bijvoorbeeld zelf slecht ter been bent of als je een dagje ouder wordt. Het bijhouden van een tuin is een vrij arbeidsintensieve klus.

 

Als je je tuin wilt laten onderhouden, is het zaak om voor een specialist te kiezen. Denk hierbij aan een hovenier of een tuinman. Voor deze specialisten moet je rekenen op een uurtarief van 35 tot 55 euro. Indien je een tuinman bijvoorbeeld 4 uurtjes per maand nodig denkt te hebben, ben je hier al ruim 200 euro aan kwijt. Maar, je hebt uiteraard de tuinman niet elke maand voor dezelfde hoeveelheid uren nodig.

 

Het advies is om bij meerdere tuinmannen een offerte op te vragen. De offertes kun je naast elkaar leggen en de prijzen goed met elkaar vergelijken. Vervolgens ben je in staat om de juiste knoop door te hakken. Reken in ieder geval op een vrij forse investering.