Krijg je regelmatig de opmerking dat je er moe uitziet terwijl je net wakker bent of wordje vaak ouder geschat dan dat je bent? Heb je zelf het idee dat je met samengeknepen ogen in de spiegel kijkt? Overweeg eens om een ooglidcorrectie te laten uitvoeren.

Oriënteer je goed

Wil je een ooglidcorrectielaten uitvoeren dan is het verstandig je goed te oriënteren. Op verschillende plaatsen worden deze ingrepen uitgevoerd, maar niet overal zijn ze erin gespecialiseerd. Bij sarasinclinic.com hebben ze veel ervaring, hier ben je in goede handen.

Je krijgt online een intake gesprek waar je met al je vragen terecht kunt en uitleg krijgt over de mogelijkheden en de ooglidcorrectie kosten. Na dit gesprek kun je beslissen of je de ingreep uit laat voeren en kun je een vervolgafspraak plannen.

Na een online intakegesprek

Nadat je beslissing een ooglidcorrectie uit te laten voeren zul je een vervolgafspraak krijgen. Tijdens dit gesprek kijkt de plastisch chirurg naar je huidkwaliteit, de stand van je wenkbrauwen en bespreekt de mogelijkheden.

Bovenste ooglidcorrectie

Is de huid van je bovenste oogleden verslapt en komt deze bijna tegen je wimpers aan dan kun je overwegen een bovenste ooglidcorrectie te laten uitvoeren. Dit wordt meestal onder plaatselijke verdoving uitgevoerd.

Het litteken valt bij een bovenste ooglidcorrectie in de plooi van je huid en zal hierdoor nauwelijks zichtbaar zijn. Na de correctie zal iedereen het opvallen dat je een jeugdige en frissere blik hebt.

Onderste ooglidcorrectie

Als je wat ouder wordt dan ontstaan er een soort walletjes onder je ogen. Dit komt doordat het weefsel onder je onderste oogleden gaat verzakken. De onderste rand van je oogkas wordt zichtbaar en hierdoor ontstaat de vermoeide blik.

Bij een onderste ooglidcorrectie wordt het uitpuilende vetweefsel verwijderd. Dit zijn de wallen onder je ogen. De onderliggende weefsels worden verstevigd en het overtollige huid wordt verwijderd.

De ingreep gebeurd onder plaatselijke verdoving of onder algehele narcose. Er wordt een kleine snee gemaakt aan de binnenkant van je onderste ooglid of net onder je wimpers aan de buitenzijde. Nadat het genezen is zul je hier nagenoeg niets meer van zien.

Volledige ooglidcorrectie

Bij een volledige ooglidcorrectie wordt zowel de onderste als de bovenste ooglid behandeld. Het overtollige huid van de bovenste oogleden en het vetweefsel en huid bij de onderste oogleden wordt verwijderd.

Na de ingreep

Na de ingreep wordt afgeraden om auto te rijden. Je ogen kunnen blauw en wat gezwollen zijn. Door regelmatig te koelen verdwijnt dit in de loop van de tijd. Neem voldoende rust zodat je wondjes de tijd krijgen om te genezen

Ooglidcorrectie kosten

Sommige ziektekostenverzekeringen vergoeden de kosten van een ooglidcorrectie. Dit ligt aan de klachten die je hebt van je bovenste of onderste ooglid. Je kunt het beste hiervoor van tevoren informeren bij je verzekering welke criteria zij hanteren.

Wordt de correctie niet vergoed dan komen de ooglidcorrectie kosten voor je eigen rekening. Hoe hoog deze kosten zijn hangt van verschillende factoren af en kun je het beste bespreken met je arts. Misschien lijkt het een hoop geld, maar een heldere, jonge blik is je wel iets waard.